Tanodáink

Alapítványunk két tanodát működtet: Szarvason a Csodaszarvas Tanodát és Békésszentandráson a Csillagtúra Tanodát.

A célcsoport a szarvasi illetve békésszentandrási lakhelyű 10-18 éves, 5-12 évfolyamos hátrányos helyzetű vagy halmozottan hátrányos helyzetű tanulók, akik tankötelezettségüknek folyamatosan eleget tesznek és igyekeznek megfelelni a tanulmányi elvárásoknak. Célcsoport még a 6-10 éves alsó osztályos hátrányos helyzetű vagy halmozottan hátrányos helyzetű tanulók is, akik a jövőben amúgy is célcsoport korosztály lesznek. Az ő bevonásuk már csak azért is fontos, mert bár Szarvason működik Biztos Kezdet Gyermekház program, annak célcsoportja 0-6 éves hátrányos helyzetű gyerekek, így a 6-10 éves korosztályú gyermekek fejlesztésére, hátrányaik leküzdésére semmilyen alternatív lehetőség nincs városunkban.

Csodaszarvas Tanoda

SZARVAS

Csillagtúra Tanoda

BÉKÉSSZENTANDRÁS

Tanoda hírek

Csillagtúra tanodások a Sport és Vitamin napon

2020. augusztusában megrendezésre került Békésszentandráson a Sport és Vitamin nap, immár a XIV. alkalommal a Bencsik Mihály Sporttelepen, melyen mi is részt vettünk.

Tanoda az alsósokkal

A Tanoda program során elsődleges célcsoport a járásban élő 10-18 éves, 5-8 évfolyamon általános és 9-12 évfolyamon középfokú oktatási intézményekben tanuló diákok, akik hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetben élnek, gyermekvédelmi gondoskodás alatt állnak, illetve roma származásúak. De gondolva a folytatásra, teret szerettünk volna adni az alsós tagozatos gyerekeknek is.

Alapítványi hírek

Ünnepélyes keretek között zárult a Csodaszarvas tanoda projektje

10 éve működik a Csodaszarvas tanoda Szarvason. A városban a tanodaprogramot még a Szarvasi Ifjúságért Akciócsoport Egyesület kezdeményezte, majd annak a feladatait az Emberöltő Alapítvány vitte tovább. A hét eleji zárórendezvény után a zárókonferencia a Fő téri Általános Iskola dísztermében került sor.

Alapítványi hírek

Egy tanoda ajtaja bezárult, egy másiké nyílik

A Csodaszarvas tanoda a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók iskolai lemorzsolódását hivatott csökkenteni. Ez a program 16 hónapig tartott. Néhány forint híján 30 millió forintot nyertek rá, amiből 21 millió forintot a célcsoportra költöttek. Elsődleges szempont volt, hogy olyan programokat és egyéni fejlesztésekre irányuló tevékenységeket biztosítsanak a gyermekek számára, amik a tanoda után is kihatnak azok fejlődésére.

Cherbo, a csodaszarvas

Pénteken délután ünnepélyes megnyitó keretében átadták a közönségnek a Jókai – Bethlen sarkán álló épületben az Emberöltő Alapítvány által működtetett Cherbo Tanodát (- cherbo szó magyarul szarvast jelent).