Töknap a Csodaszarvas Tanodában

Rengeteg amerikai filmben,könyvekben lehet olvasni róla, Amerikában igazi kultusz. A gyerekek ilyenkor csokit, cukrot, édességet gyűjtenek a házaknál mókás, félelmetes jelmezekbe öltözve.
Nálunk, Magyarországon is elterjedőben van, beillesztve a mi Mindenszentek-kultúránkba, kicsit keveredve azzal.

A Halloween szó az angol AllHallows, azaz Mindenszentek előtti estét jelenti. Az ír és kelta törzsek ezen a napon ünnepelték a nyár végét és az újévet egyben. Ekkor hódoltak a Napisten és a holtak ura előtt.
Ennek az ünnepnek a ma fennmaradt legismertebb jelképe a töklámpás, azaz a Jack-lámpa, amit lehet viccesre, félelmetesre vagy cukira faragni. A célja eredetileg az volt, hogy távol tartsa a gonosz szellemeket és fényével utat mutasson a halottak szellemeinek, hogy azok hazajuthassanak.

Mi is szerettük volna a gyerekeknek egy kis szórakozást vinni a mindennapokba, ezért az őszi szünet közepén dekorációkat készítettünk és tököt faragtunk.

Délelőtt a gyerekekkel együtt közösen készült a finom ebéd. Volt babgulyás, almás pite és sütőtökös süti.

Délután a tökfaragásé volt a főszerep. Szülőkkel közösen faragtak vicces, rémisztő formákat a lámpásoknak, melyet haza is vihették a tanodás gyermekek és otthon is ijesztgethették velük a szellemeket a hónap végén.

Csillagtúra Tanoda- ONLINE oktatás – ügyesek vagyunk

Az online oktatáshoz alkalmazkodva a tanórákon történő részvételi lehetőséghez biztosítottuk a technikai hátteret és az internet elérést a segítő munkatársak jelenléte mellett.A tanodásainknak szaktanáraink, munkatársaink segítséget tudtak nyújtani a tananyag feldolgozásában, megértésében a lemaradások pótlásában, felzárkóztatásban.

Csillagtúra Tanoda- 2021. HÚSVÉT

A Húsvéti Nyuszival egyeztetve 🙂  meglepetés húsvéti ajándékcsomagot állítottunk össze, ezzel is segítve a tanodás gyermekek családjait.