Mikulás nap, Advent

Idén is izgalommal várták a gyerekek a Télapót. Már délután három órától gyülekeztek, sokan szülővel, kistestvérrel. Máris elkezdhettek kézműves karácsonyi díszeket készíteni. Legnagyobb sikere a karácsonyi manó készítésnek volt. Apró karton hengerre fonáldarabokat hurkoltak, melyből sapka lett, majd fonalkötegből szakállat dugtak bele, s a bohókás kis manóknak orrocskát ragasztottak. Asztali díszek is készültek, falapokra ragasztópisztollyal fenyőágak, gyertya és díszek kerültek. Lehetett még (előzetesen) gipszből kiöntött karácsonyi figurákat, angyalkákat festeni, valamint télapós színezőt kiszínezni.

Közben négy órakor elfogyasztottuk uzsonnára a tanodában sütött almás pitét és fánkokat. Öt órakor megjött a télapó, aki kiosztotta a csomagokat, minden gyerekhez szólva néhány kedves szót. Nagy volt az öröm, izgatottan bontogatták a csomagot a gyerekek.  A kézműves díszeket büszkén vitték haza, hogy otthonaikat, szobáikat díszítsék vele, de volt, aki ajándéknak szánta a maga által készített fonalmanót, gipszfigurát. Kellemes zene mellett sokat beszélgettünk, nevettünk, igazán jó kis nap volt.

Barkácsolás 2023

Idén új lehetőséggel bővült a szabadidő hasznos eltöltése: tanodánk barkács állványokat kapott, hozzá barkács eszközöket

Kézműves foglalkozások 2023.

Az ősz és az év végi ünnepvárás időszaka alatt számos alkalmat kínáltunk tanodás gyermekeink számára, hogy ügyeskedjenek, kibontakoztathassák kreativitásukat.