Farsang-családi nap a Csillagtúra Tanodában 2022.02.18.

Farsang alkalmából vártuk a gyerekeket és a szülőket, testvéreket, délután 3 órától, este 6-ig tartó rendezvényre.

A családok az erről szóló meghívót megkapták, ami tartalmazta a tervezett programokat.

A gyerekeket és szülőket frissen sütött pizzával, farsangi fánkkal és gyümölcslével vártuk. Néhány gyermek szívesen bekapcsolódott a fánk szaggatásába is. Elmondtuk nekik, hogy milyen recept alapján készült, akik szerették volna,e megkapták a receptet is. 2 kg lisztből készült a fánk, jól bevált recept alapján, így mindenki bőven fogyaszthatott belőle.

A gyerekek és a szülők 3 órától érkeztek. Egy kis beszélgetés után volt, aki a kézműves foglalkozásba, volt, aki a fánk szaggatásába kapcsolódott be. Természetesen a fánkok sütését a felnőttek végezték. Amikor a konyhai teendőkkel készen voltunk, mindenki leült az asztalokhoz a teremben. Pet palackból és színes papírból, cukorkatartót lehetett készíteni, nagyon kedves kis bohócok készültek. Később Farsangi kvízt töltöttek ki, az első három helyezett csapat jutalomban részesült, egy-egy tábla csokoládét kaptak.

Később jó étvággyal fogyasztották a pizzát és a fánkot. Jó alkalom volt arra, hogy egy kicsit kötetlenül beszélgessünk gyerekek, szülők és tanoda munkatársak. A szülők is kellemesen elbeszélgettek egymással, hiszen erre ritkán van alkalmuk.

A kisebbek a szőnyegen játszottak építőkockával, előkerültek a társasjátékok is. Az interaktív táblán kellemes zenét hallgattunk.

Előkerültek a társasjátékok és zenét hallgattak az interaktív táblán a gyerekek. Kellemesen elbeszélgettek egymással a szülők is.

A program végén „cukorka eső” fogadta a gyerekeket. A kolleganők cukorkákat dobtak a magasba, amit ügyesen el kellett kapniuk. Nagyon tetszett nekik ez a játék, alig fért a zsebükbe a sok cukor.

Este 6 óra körül már látszott rajtuk a fáradtság, mindenki összeszedte a személyes holmiját és hazamentek. A maradék fánkokból csomagoltunk nekik.

Kellemes, vidám délutánt töltöttünk együtt.