Egy hét hagyomány

2010. július 12–16-ig a Békés Megyei Önkormányzat BMÖ/02-497-88/2010 számú pályázati támogatásával Kézműves Alkotó Tábort valósított meg a szarvasi Emberöltő Alapítvány többségében halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek számára. Táborunkban harmincöt gyerek alkotott és ismerkedett a helyi hagyományokkal és érezte magát remekül ez alatt az egy hét alatt. Délelőttönként játékmestereink irányítása mellett készültek a szebbnél szebb alkotások. A közös ebéd után a délutánokat a szabadban töltöttük. Kellett is a mozgás a sok-sok alkotás után, hogy másnap újra frissen és tele ötletekkel, alkotni vágyással érkezzünk a táborba. Voltunk íjászkodni, jártunk a fürdőben, bográcsoltunk és főleg rengeteget beszélgettünk, nevettünk. A pénteki napot szintén a Békés Megyei Önkormányzat támogatásának köszönhetően fürdőzéssel töltöttük a Gyopárosi Fürdőben. Élményekben gazdag hét volt, ilyenben ezeknek a gyerekeknek ritkán van része.

Köszönjük a támogatást!

Gombár Györgyné, Emberöltő Alapítvány

forrás: Szarvas és Vidéke hetilap – 2010. 12. 09.