Emberöltő

Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth u. 56-58.

Adószám: 18390423-1-04

Emberöltő Alapítvány

Csodaszarvas Tanoda – Szolnoki városnézés

Author picture

Augusztus 4-én autóbusszal  Szolnokra, a Tisza Fővárosába látogattunk. Délelőtt idegenvezető segítségével bebarangoltuk a Tisza és a zagyva ölelésében található várost. Történelmi és kulturális nevezetességeket néztünk meg. Jártunk a csodálatos Tisza Parton, ahol a Tisza szállótól mindössze pár perc sétára, a Tiszaparti sétány mellett található a Rozárium, azaz Rózsakert. A Tisza Szálló és Gyógyfürdő neobarokk épületét is megcsodáltuk. Megtekintettük a Verseghy Parkot, amely mellett a róla elnevezett nagymúltú ferences rendi gimnázium áll.Ezután ellátogattunk a Szolnoki Művésztelepre a Zagyva tiszai torkolatánál fekvő várszigeten.

A közelmúltban épült Szolnoki Várat a művészteleptől kis sétával értük el. Délután meglátogattuk a gyönyörű erdei környezetben található Bagolyvár Vadasparkot, melynek kicsik és nagyok egyformán örültek. Megismerkedtünk az Alföld vadjaival, házi és háziasított állatokat simogattunk meg. Nyuszik, tyúkok, hörcsögök, tengerimalacok élvezték gyermekeink szeretetét. A vadaspark területén található környezetbarát  fajátékokkal teli játszóteret is birtokba vettük.

Olvasásra ajánljuk még

Barkácsoljunk valamit

Technikai foglalkozások keretében a gyerekek barkácsolni, papírból hajtogatni szoktak az egyik önkéntes kollégánkkal.

Csodaszarvas Tanoda Mix

Napi szinten zajló tantárgyi korrepetálásokkal, tanulásuk támogatásával, iskolai lemorzsolódást megelőző programokkal ösztönözzük tanulóinkat a tanulásra, továbbtanulásra.