Családi tökfaragás

Az őszi szünidő első napján rendeztük meg a családi napot, melyen a Halloween ünnep egyik hagyománya, a tökfaragás volt a középpontban. Ezt a tevékenységet nagyon szeretik a tanodás gyerekek, minden évben nagy az érdeklődés a gyerekek és a szülők részéről is. Már előző napokban készültünk tanoda munkatársaimmal az eseményre. Megbeszéltük a részleteket, az étkezést, a kézműves foglalkozást, a biztonságos tökfaragást. „Kézműveskedni” is lehetett, papírból tököcskék készültek, színes falevelekből különböző állatfigurák és montázsok. Sült tökkel, süteményekkel, szendviccsel, gyümölcsökkel és teával vendégeltük meg a gyerekeket és gondviselőiket. A kifaragott tököket mécsessel megvilágítva a tanoda teraszára tettük közszemlére. Egész héten „tökös hét” volt, csütörtökön só-liszt gyurmából készítettünk tököcskéket, majd temperával kifestettük.

Barkácsolás 2023

Idén új lehetőséggel bővült a szabadidő hasznos eltöltése: tanodánk barkács állványokat kapott, hozzá barkács eszközöket

Kézműves foglalkozások 2023.

Az ősz és az év végi ünnepvárás időszaka alatt számos alkalmat kínáltunk tanodás gyermekeink számára, hogy ügyeskedjenek, kibontakoztathassák kreativitásukat.