Emberöltő

Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth u. 56-58.

Adószám: 18390423-1-04

Emberöltő Alapítvány

Tanodák kirándulása – Szolnok- 2021. 08. 04.

Author picture

2021. augusztus 4-én a Csodaszarvas és a Csillagtúra Tanoda közös kirándulást tett Szolnokra. Az autóbusszal Szolnok Főterére érkeztünk, ahol elfogyasztották a gyerekek a tízórait.

A rövid pihenő után, idegenvezető segítségével Szolnok város régi, híresebb történelmi épületeit tekintettük és ismertük meg. A Tisza partján, a Verseghy park egy igazán különleges látnivalót kínált számunkra. Megnéztük hol folyik a Zagyva a Tiszába, gyönyörködtünk a vadgesztenye fasorban, és a szolnoki rózsakert csodálatos virágaiban, a rozáriumban. Városnéző sétánkat a Szolnoki Művésztelepen fejeztük be, ahol lehetőség volt egy kicsit megpihenni, felfrissülni, enni-inni a nagy melegben.

Délután a Bagolyvár Vadasparkban voltunk. A gyönyörű erdei környezetkiváló lehetőséget biztosít a bemutatott állatok személyes megismerésére, velük való közvetlen találkozásra. A gyerekek saját élményeik alapján ismerkedhetnek meg az Alföld vadfajaival, házi- és háziasított állataival. Az árnyékot adó fák alatt lehetőség nyílt az állatok viselkedésének megfigyelésére természetes környezetükben, az állatsimogatóban közvetlen testközelből is. A Parkerdő területén található egy hatalmas játszótér, melyet „birtokba vehettek” a gyerekek. Ez a játszótér már látványával is szabadságérzettel tölti meg az idelátogató gyermekeket. Az itt található játékok akác- és fenyőfából, természetes anyagokból készültek, amelyek jól illeszkednek az erdei környezetbe.

A légkondicionált buszban kellemes volt az út hazafelé, a kisebbek el is szundikáltak.

Látható, hogy egyre jobb kapcsolat alakul ki a két Tanoda gyermekei között, barátságok alakulnak ki, jól érzik magukat egymás társaságában.

Tartalmas, kellemes napot töltöttünk együtt.

Olvasásra ajánljuk még

Barkácsolás 2023

Idén új lehetőséggel bővült a szabadidő hasznos eltöltése: tanodánk barkács állványokat kapott, hozzá barkács eszközöket

Kézműves foglalkozások 2023.

Az ősz és az év végi ünnepvárás időszaka alatt számos alkalmat kínáltunk tanodás gyermekeink számára, hogy ügyeskedjenek, kibontakoztathassák kreativitásukat.