Emberöltő

Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth u. 56-58.

Adószám: 18390423-1-04

Emberöltő Alapítvány

NYÁRI ÍZEK TÉLIRE

Author picture

Amióta a Tanoda működik, azóta fontos, hogy a gyermekek étkezési szokásait formáljuk. Egyik fontos témánk évről-évre a megtermett gyümölcsök megmentése. Fontosnak tartjuk a friss gyümölcs fogyasztását is, ezért a Tanodában a gyerekek minden nap kapnak az éppen aktuális idény gyümölcsből.

Július hónap kedvező időpont, mert nagyon sok gyümölcs éppen most érik. Legnagyobb mennyiségben az idén a kajszibarackot próbáltuk eltenni téli. a fagyok szerencsére nem tettek kárt a gyümölcstermésben. Lekvár készült és gyümölcslé. Azt is megbeszéltük a gyerekekkel, hogy mi mindent lehet még készíteni az éléskamránkba.. Legtöbben az aszalásról hallottak.

Egy kis kóstoló kíséretében sorra vettük a gyümölcsfajtákat, hogy mi minden készülhet belőlük télire. Ez jó raktár, téli vitamin és ásványianyag forrás. Az egyik legfontosabb szempont, hogy megmentjük a gyümölcsöt és nem romlik meg, nem kell kidobni.

Általában minden gyermek szívesen eszi a gyümölcsöket, a pár kivétel ez alól kap egy kis segítséget és példamutatást, hogy ő is kóstolja meg. Ezek a próbálkozások az idén nagyon jól sikerültek.

Olvasásra ajánljuk még

Gyermeknap Békésszentandráson

Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzata 2024. június 16-án rendezte meg a településen a Gyermeknapot, melyen az Emberöltő Alapítvány Csillagtúra Tanoda is részt vett.

Barkácsoljunk valamit

Technikai foglalkozások keretében a gyerekek barkácsolni, papírból hajtogatni szoktak az egyik önkéntes kollégánkkal.

Csodaszarvas Tanoda Mix

Napi szinten zajló tantárgyi korrepetálásokkal, tanulásuk támogatásával, iskolai lemorzsolódást megelőző programokkal ösztönözzük tanulóinkat a tanulásra, továbbtanulásra.