Emberöltő

Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth u. 56-58.

Adószám: 18390423-1-04

Emberöltő Alapítvány

Diófát ültettek a Tulipános ház udvarán

Author picture

Diófát ültettek kedden délután az Emberöltő Alapítvány Tulipános házának udvarán. A Benka Gyula utcai épületben – melyet az alapítvány egy évvel ezelőtt kapott használatba az önkormányzattól -, a nagyszalontai gyermekotthonból érkezett vendégek a szarvasiakkal együtt fogyasztattak el egy ízletes estebédet. Előtte azonban egy műsoros délután szereplői illetve hallgatói lehettek a megjelentek.

A takarossá varázsolt, hangulatos ház udvarán elsőként Tóth Tamásné, az alapítvány elnöke köszöntötte a vendégeket. Egy-egy üveg szilvalekvárral (melyet a ház udvarán termett szilvából saját maguk főztek) köszöntötte az alapítvány egykori létrehozóit: Babák Mihályt, Hodálik Pált, Giricz Katalint, Závoda Ferencet és Müller Pétert, valamint a korábbi elnököt, Uhljár Zitát.

Tóth Tamásné hangsúlyozta: az alapítvány fontos célja, hogy értelmes elfoglaltságot adjon a gyerekeknek, megakadályozva ezzel, hogy tévútra térjenek. Mint mondta, ebben a házban nincs, és nem is lesz digitális tábla, de van lélek és szeretet. Ugyanúgy, ahogy van szeretet a Dévai Szent Ferenc Alapítvány nagyszalontai gyermekotthonában is, ahol száz partiumi gyermek ellátásáról gondoskodnak. Közülük érkeztek most néhányan Szarvasra Makai Istvánnak, a gyermekotthon igazgatójának vezetésével.

A nagyszalontai gyerekek verses-zenés műsort adtak, majd utánuk a szarvasi Körkörös Ifjúsági Klub tagjai is bemutatták rövid műsorukat. A fellépők sorát Harencsár László zárta, aki egy mesével örvendeztette meg a gyerekeket.

A műsor után közös diófaültetés következett. Azért éppen ezt a fát választották, mert a régi mondás szerint ezt az unokáknak, azaz a jövőnek ülteti az ember.

A programot vacsora zárta, melynek keretében babgulyást és süteményeket fogyaszthattak a jelenlévők. Az ízletes birsalmasajtot a Tulipános ház udvarán termett birsalmából készítették.

forrás: www.newjsag.hu – 2013. 10. 25.

Olvasásra ajánljuk még

Barkácsoljunk valamit

Technikai foglalkozások keretében a gyerekek barkácsolni, papírból hajtogatni szoktak az egyik önkéntes kollégánkkal.

Csodaszarvas Tanoda Mix

Napi szinten zajló tantárgyi korrepetálásokkal, tanulásuk támogatásával, iskolai lemorzsolódást megelőző programokkal ösztönözzük tanulóinkat a tanulásra, továbbtanulásra.