Csodaszarvas Tanoda – Múzeumok éjszakája

Érdekes és hasznos eseményen vettünk részt tanodás gyermekeinkkel a szarvasi Tessedik Sámuel Múzeumban. Szent Iván éjszakáján színes programokkal várt a múzeum este 18.00-tól 24.00-ig. A programban rendhagyó tárlatvezetésen vettünk részt. Volt gyerekeknek és felnőtteknek szóló boszorkányos, lidérces mozi.  Magyar népmeséket vetítettek a moziteremben, ahol gyakran megpihentünk. Kínáltak kézműves programokat is. Szakember segítségével megismerkedhettünk gyógynövények hatásával, lehetett gyógynövényteákat, gyógynövényes bort kóstolni.  Virtuális valóság (VR) szemüvegen keresztül régi idők hétköznapjait és Szarvas panoráma felvételeit nézhettük meg. Az est fénypontja a Szent Iván éji tűzugrás volt, minden tanodás gyerek átugrotta a múzeum udvarában lévő tüzet jelképező parazsat.